My blog has moved! Redirecting…

You should be automatically redirected. If not, visit SISKATA.NET and update your bookmarks.

10 март 2006

Масов гроб inside of me



Имам една камара дискети, които сигурно вече 4 години си седят в чекмеджето. Днес реших да поразгледам какво има в тях... Попаднах на спомени. По-голямата част от тях бяха хубави, имаше и такива, които определено успяха да ме сдухат. Сега си правя компания с чаша "Смирноф" и се опитвам да подредя нещата в главата си. За пореден път вътре в мен е хаос.
Около обяд си говорих с Анита, стана дума за масовия гроб от мисли и чувства, които всеки човек погребва някъде много дълбоко в себе си. Как винаги се стига до момента "Не мога повече. Не издържам."... и как в крайна сметка се оказва, че сме като бездънна яма, която все пак може и поглъща още и още. В крайна сметка обаче човек е уязвим и всеки път, в който прибавя по нещо в споменатия масов гроб се сещаме за всичките ония уж погребани недоразвити страсти, желания, провалени планове - "И всеки път сълзи валят, когато някой губи..." /сетих се за една песен на Марияна Попова/.
Следобеда проведох друг разговор, с друг човек. Беше за около 30-40 минути, достатъчни, за да бъде разровено погребаното, да бъде изкарано наяве, да бъде преживяно отново... и да се очаква същото, но по-силно и по-болезнено. Вдъхвах кураж на някой, за нещо, от което буквално ми омекват краката и ми се насълзяват очите. Лигавех се на микрофона казвайки неща от сорта на "Ама как няма да стане! Ще стане! Ще видиш. Махни тия негативни мисли и вземи да си вярваш, че си късметлия."
Започнах пак да си задавам стария въпрос: ако се притесняваш за някого толкова, че да загърбваш своите проблеми, ако неволите и тревогите на този човек вълнуват твоята душа... ако изпитваш необясним страх за него и предпочиташ ти да поемеш ударите, които ще се стоварят върху му... ако ти се иска да живееш в неговия личен свят... значи ли това, че обичаш този човек?
Отговорът е НЕ.
Единствената мисъл, на която ме довежда е... че трябва генерално да променя нещо. Означава и че е крайно време... нещата да си дойдат по местата. И мощите от масовия гроб да се изхвърлят ... ненужни.
Наздраве... или по-скоро "Амин" ...

Take A Good Look In Your Heart; Tell Me What Do You See?
Its Black And Its Dark, Now Is That How You Want It To Be?
Its Up To You; What Do You Will Decide Your Own Fate
Make Your Choice Now For Tomorrow May Be Far Too Late
(DIMMU BORGIR - Burn In Hell)

5 коментара:

grrrrr каза...

слушам...

(S)he put the seeds in me
plant this dying tree
(S)he's a burning string
I'm just the ashes

marilyn manson :: in the shadow of the valley of death

vlad каза...

Колко любими неща зърнах, само с един поглед...
По въпроса: И не... и да... и да_и_не. Невъобразима вариация. Не заради и/или защото-от-човека.

(Хей, има много пленително усещане в това да казваш нещо лично, някой друг да предполага, да съзира познати образи и мисли във време минало-бешело... и то пак да бъде една неразгадаема тайна)

Трябва.
А когато "разчистиш" ненужното,
ела пак, с усмивка и сподели успехите си...
Хубаво е да четеш за времето-вътре-навън и времето-отвън-навътре.

Пак се разговорих в трето лице...
...лош, лош навик.

Sis каза...

Аз "разчиствам" от години . Чудя се, ако действително успея да изчистя всичко старо, дали пък тогава няма да ми е "празно"...

vlad каза...

Това е малката тайна на сътворението и изтръгването на "живот".
Слез на най-ниското равнище, погледни през "очите" на клетката... и нейната мембрана. С избирателната си пропускливост.
Ти знаеш - инстинктите не лъжат.
Надали ще успееш да се почувстваш "празно", ако в мъртвилото не е имало и капчица живот, който си струва да посадиш в саксия. (ммм... или се обърках с не-тата или не звучи както исках да се изразя...).
Но... най-доброто което никой не може да ти стори е това, което действа като закон в природата.
Разнообразие. точка. Решимост. точка. Въображение. точка.
С усмивка... обаче.

vlad каза...

забравих едно последно изречение...

Какво е посоката, ако не направиш крачка.