My blog has moved! Redirecting…

You should be automatically redirected. If not, visit SISKATA.NET and update your bookmarks.

01 март 2006

Finger



Чудесен ден. Изпълнен с приятни занимания и срещи. Част от тях доста ползотворни. Понаучих това-онова за разни хора, поговорих си с приятели. Завъртях няколко телефона, най-после се чух с Кремена - окръжния съдия за област Габрово, с която има няма от 3-4 месеца се каним да излизаме заедно, ама все нещо става и все се разминаваме в моментите, в които аз съм си в Габрово. Е, сега няма да се разминем... А какъв живот си живеехме някога в Търново заедно... Та имам някакви планове за близките дни, но преди това... планина + приятели.
*******************
Междувременно в продължение на около 2 часа се моткам шахматно из резултати изкарани от Google за няколко думички... Сондирах конкретно за "глупаци", "тъпанари" и "малоумници". Попаднах на най-различни резултати, извадих си няколко, които ще изБложа тук. Повтарям, че подбраните изреченийца са съвсем хаотични :)
''Само гениите и глупаците са интелектуално независими'' - Станислав Лец.
"Е, глупаците все пак не са друг биологичен вид. В края на краищата, разума е само още едно сетиво. средство за реакция на дразненията на околната среда, както слуха, зрението ..."
"Из Закон на Мърфи:
Нищо на този свят не може да се извърши без грешки, защото глупаците са така изобретателни!"
Глупаците са най-неприятните крадци — те едновременно крадат и времето и настроението ни.“ Гьоте
"Талантливите и кадърните са на върха. Глупаците са по земята и хапят (ако някой им даде)"
"Тъпанарите са навсякъде, не може да ги спреш. Изобретателни са и винаги намират начин да те нервират. Винаги са наоколо, независимо колко усилия полагаш да се махнеш те пак не изчезват.Неизбежно е!"
"Има два вида хора - малоумници и неудачници. Проблема е, че малоумниците са 10 00 0 000 00 00 пъти повече. Живеем в страна, в която всеки си е поставил за цел в живота да те преебе, а ако ти не искаш да преебаваш никой значи си просто глупак. Простотията е навсякъде - крие се като хлебарка по ъглите и каналите, но когато стане тъмно и никой не гледа, изпълзява и залива всичко с вонящите си пипала. Тук всеки изблик на ентусиазъм е обект на присмех, а на бездушието и примирението се гледа с уважение."
(Ето това ми хареса най-много: )
"Глупостта и простотията са различни неща (често дори нямат нищо общо) Глупостта е от бога, тя е природно явление, никой глупак не е виновен, че толкова му е дал господ... Глупаците са равномерно (статистически) разпределени сред всички съсловия и образувателни равнища.
Виж, с простащината - там нещата са по-така... Простотията се придобива, усвоява, и усъвършенства (е, сигурно е нужна и дарба!!), но въпреки това, да се показва пред хората си е просто въпрос на лошо възпитание"
********************
********************


В блога на Антония преди време попаднах на ТОВА <- click!, като най-много ми хареса следния 3ти закон на човешката глупост:

Глупав е всеки човек, който причинява загуби на друг човек или група от хора без да извлича полза от това или дори причинявайки загуба за самия себе си.

*************
Зачудих се какво разбира всеки под понятието глупост - и респективно глупак. Дали глупостта е равнозначна на простотията и простащината, дали глупаците са хора с нисък интелект и ниско образование или са простаци? Старите хора казват - от глупостта си тегли. Дали глупоста е неадекватна реакция на събития, обстановка, окръжаваща среда? Дали глупакът е простак или нискоинтелигентен? Или - докато умните се наумуват, лудите се налудуват...
Или е просто най- стария образ в човешката история - Иван Глупака, Simple John, Иванушка Глупака.....

Сетих се и за подписа на мрЪнкалника във форума, който е достоен завършек на изписаното до момента (copy-pasteс едно леко изменение):

I see dumb people...they're everywhere...they walk around like everyone else...they don't even know that they're dumb...аnd...many of them...THEY
DON`T POST HERE!

Ако има някой, който си има гледище по въпроса - нека си го каже :)

1 коментар:

Анонимен каза...

Понеже се досещам за причината, провокирала те да пуснеш точно тези думички за търсене в Google, си мисля, че за жалост това са категории хора, с които се сблъскваме непрекъснато, и единственото, което можем да направим е да се въоръжим със здрави нерви и огрома доза непукизъм (на който му се отдава). В тази връзка, ето нещо, което на мен ми попадна наскоро

You people are all trying to acheive the impossible. That's exactly what we've done. But you'll fail, and you'll die. If we die, the next generation will fight them too, and the one after them, for as long as they must. And eventually we shall succeed

тааааа така...нещо подобно ни очаква в борбата с глупаците...или пък с вятърните мелници ;)