My blog has moved! Redirecting…

You should be automatically redirected. If not, visit SISKATA.NET and update your bookmarks.

17 февруари 2006

Още един.

Сутринта в офиса ненадейно се появи Милен, заедно с Пейчо, който напусна след него. И пак стана интересно... Оказа се, че не са ни изплащани социални осигуровки от 2004, със здравните нямало проблем. Но в момента, в който двамата ми /бивши/ колеги отишли в бюрото по труда, а от там ги пратили НезнамСиКъде ... се оказало, че заради тия невнесени вноски хората няма да могат да си получават по 120 лева на месец от бюрото по труда. Интересна чупка. Добре че не разчитат на тия пари... Интересното настъпи в следващия момент - когато шефката се появи при счетоводителката с някаква бланка-декларация, в която трябва да се попълнят заплати, осигуровки и незнам си още какво на даденото лице - в случая Миленски и Пейчо. Отдолу да си сложела името и да се подпишела... Девойчето отказа - много ясно. Как така ще слага подписа си под нещо, което се вижда, че не е напълно изрядно... И айде пак викове и караници... Айде пак ние сме искали да ги уморим, да ги накараме да фалират... Можели ли те да мислят за всичко...
Чакай бе, калъф, къФ шеф си, като си нямаш понятие от фирмените дела? Къде си тръгнал да се бориш, като ВСИЧКИ от администрацията си заминават за няма и 10 дни. Къде си тръгнал, след като и работниците ти в склада и цеха един по един си пишат предизвестията, но събират кураж да ти ги предадат? Къде бе, мааму стара, се биеш в гърдите, че си силен, като реално се оказваш в неособено удобната полуклекнала поза тип "посерко".
В крайна сметка счетоводителката ни току що си заяви, че в момента, в който приключи годината ще си замине. Не и оставало много - дава си срок до 28 - и тя като мен. Ще си ходим заедно ;)
Сега си мисля... ако на някое стъпало от бюрократическата стълбица, с която евентуално /в случай, че не си намеря работа веднага/ ми предстои да се боря се окаже, че има нещо неизправно в документите ми и то е по вина на шефовете ми - просто ще им стъжня живота. Трудовите дела са безплатни за /бивш/ работник.Да не говорим, че ако ме вбесят достатъчно нищо чудно да ги уредя с една ревизия. И тогава вече ще клекнат съвсем...
Дейба... Мразя моментите, в които озлобявам, ама тия хора просто си го търсят. И ако въпроса е във взаимно лазене по нервите - ок, така да е.
Междувременно ако има някой, който да се сеща за достатъчно голяма гадост за ей такива малоумници - да сподели ;)

Няма коментари: