My blog has moved! Redirecting…

You should be automatically redirected. If not, visit SISKATA.NET and update your bookmarks.

31 януари 2006

Бай Брадър ис уотчинг ми!

От петък съм яхнала метлата и чакам уж да ми мине. Е, не ми минава!
Пускайки компютъра, на който работя, заварих долу в "трай" една иконка на VNC Server, при това прикрита с опцийката "Always hide". Намръщих се... имах съвсем бегла представа за какво точно става дума и все се надявах, пишейки ключовата фраза "VNC Server" в поленцето на всезнайката Google, опасенията ми да се окажат напразни. Е да, ама не. Колкото и да не ми се вярва - VNC не беше сложено "просто с цел да се подобри обмяната на данни по вътрешната мрежа".
Поех дълбоко въздух и си казах, че е невъзможно това чудо да се ползва за "шпиониране" на администрацията и никой да не го обяви официално. Даже допуснах за малко, че наистина идеята /уж/ е да се подобри работата на вътрешната мрежа. До момента, в който машината ми взе да бави. Зачудих се какво става... поглеждам онова скритото нещо в "трай" - лееекичко се беше пооцветило, а курсира на мишката ми започна да трепери... Ахнах, след това изкарах едно .txt и написах само "Мразя да ме правят на идиот."
Излетях и запалих. /О, да, запалих... това бяха двете най-сладки поредни цигари които съм пушила/. След като изпуснах парата се върнах, прегледах какво има разрешено да минава през файъруола ми и автоматично затрих от този списък VNC Server & VNC Viewer. Последваха и други дребни гнусни нещица от моя страна. Факта, че "умната" ми шефка беше сложила за пасс на това чудо паролата на мейла ни... Е може да се досетите до какви чудесии се стигна. По едно време излетя от кабинета си мърморейки, че "на лаптопа нещо му стана... зашеметила се е машинката, оставям го спрян, да си почине и излизам малко... дано не е станал фал с батерията му". Зашеметила се машинката... станало нещо с батерията му... бабината и!
Чудя се само как и е дошло на ума да поиска някой да качи тази гадост по машините в офиса. Тя сама не може да се справи, бас държа... та тя със скенер не може да се справи, с елементарно разпечатване на снимков материал... 100% това е качено и настроено от някой далеч по-напред в материала от нея. След това на нея и е показана иконката, върху която да кликва и... воалаа - иска ти само нейм/айпи на машината, която искаш да зяпаш + пас. Толкова.
Сега се чудя дали утре да не позволя "мониторинга", като оставям във всяка свободна от работа минутка на десктопа си по едно цветущо изреченийце...
А, да, мисля да сменям работата. Нещото, което може да ме извади от равновесие е някой да се опитва да ме прави на идиот.

29 януари 2006

Да не остана назад...

Та... Ето:

Your 2005 Song Is

Since You've Been Gone by Kelly Clarkson

"But since you've been gone
I can breathe for the first time
I'm so moving on"

In 2005, you moved on.

24 януари 2006

Студ


Днес не съм на работа. Утре пак сигурно няма да бъда. Точно ми звънна часовника за "изстрелване" от кревата и хоп - звъни шефа: "Днес няма да ходим в офиса. Стой на топло ."... Чудесно. Врътнах се на другата страна и продължих да дремя.
А когато погледнах към прозореца съзрях скреж.
Междувременно се чух със Зузу. Във Варна било ад. Имало слънце, което уж пече, но в момента, в който се излъжеш и си подадеш нослето навън - замръзваш.
Страх ме е да си помисля какво е на село, при баба ми... Там чешмите винаги замръзват, без да е обявено предварително, че ще се застурява. А сега при тия извънредни условия просто не искам да си представям за какво става дума. Дано Бари оцелее при -20... той си има доста козина, а и енашишкавял страшно много... пък и в крайна сметка е каракачанец ;) За котките е сигурно, че са пуснати на топло ;)
/Да ме пита някой за какъв дявол оставих фотото в офиса снощи... и сега снимам пак с нищожната камерка на GSM-a.

23 януари 2006

Истински (?!?)

"- Боли ли? - попита Зайчето.
- Понякога - отвърна Кончето, защото винаги говореше честно. - Когато си истински за теб няма значение дали те боли.
- Изведнъж ли се случва, сякаш те раняват - питаше Зайчето, - или малко по малко?
- Не се случва изведнъж - обясни Кончето, - а ставаш истински. Затова е нужно много време. Затова не се случва често на хора, които се чупят лесно, имат остри ръбове, или трябва да се пазят много внимателно. Общо взето, когато станеш Истински, козината ти се е проскубала, очите ти са изпадали, краката ти едва се държат за тялото. Но тези неща изобщо нямат значение, тъй като ти си Истински и не можеш да бъдеш грозен, освен за хората, които не разбират."
/откъс от "Плюшеното зайче" - Марджъри Уилямс

Когато си истински за теб няма значение дали те боли.
Дали?

22 януари 2006

Пешко и Петър

Това е Пешко ;) Подарък ми е от Петър - един таласъм, който няма равен по щуротии. Пешко е на 7 години. Реалната му възраст е 12 - Петър го е разнасял със себе си 5 години преди да го подари на мен. Нямам идея каква е националността на Пешко ;) Обиколил е заедно с мен всяко едно място, на което съм била през последните 7 години. Той ми стана нещо като талисман от как го имам. Малцина са го виждали - обикновено седи на тъмно в раницата/сака ми, освен ако вечер не се смиля и не го извадя да подиша чист въздух, но е задължително другите около мен да не го виждат! Не за друго... смеят се. Детинско било. Сигурно са прави. "Просто вещ е!". Е, да... вещ е... но пък е "нещото", което сякаш ме познава най-добре. Мдааам, показвам го само на Петър - в случай, че се видя с него и раницата с Пешко е на гърба ми ;) Срещите им винаги са интересни. Петър и Пешко. Говорят си. Понякога забравят, че съм с тях... Абе странно нещо са мъжете, особено тия, дето виждайки стара плюшена играчка изтърсват нещо от рода на "Оооо, здравей приятел! Виждам, че добре те гледат..." Но пък тия двамата са много приятна гледка заедно. Трябва да ги снимам някой път /лошото е, че все по-рядко се виждаме с Петър/.
Та така. Показах на публиката Пешко. /Фения и кака ми да не се смеят!/
Сега да се похваля - показването стана с помощта на SONY DSC-S40!
Остава да разуча цялото меню и да видим дали ще се сработя с тази малка "играчка" ;)

18 януари 2006

Wtf...

Пускам телевизора, сменям си програмите една след друга и... "Оууу мааайййй Гооод!": попадам на някаква невъобразима простотия по Нова телевизия. Реклама! На бебешки пелени. Фон на рекламата - чалга някаква /мазна, гадна/, действащите лица - най-ужасните бебета на тоя свят, клатещи се в някакъв странен танц и /уж/ пеещи...
Незнам какъв вид съм имала, но докато се чудех да вярвам ли на очите си, баща ми само подметна нещо от рода на "Затвори си устата... и аз я гледах снощи с поглед на теле в железница...".
Чудя се чий гениален мозък е измислил тази пумия. Чудя се и къде е акъла на тия от Нова телевизия, че да пускат нещо такова, с което вместо да привличат по някакъв начин аудиторията си - по-скоро я гонят.

От друга страна обаче, определено това беше реклама, която ми се наби в тиквата от раз!
Дано не я нацелвам втори път ;)

17 януари 2006

1.

Faithless - God Is A DJ
/не е случаен текста/


This is my church
This is where I heal my hurts
It's a natural grace
Of watching young life shape
It's in minor keys
Solutions and remedies
Enemies becoming friends
When bitterness ends

This is my church

This is where I heal my hurts
It's in the world I become
Contained in the hum
Between voice and drum
It's in the change
The poetic justice of cause and effect
Respect, love, compassion
This is my church
This is where I heal my hurts
For tonight
God is a DJ
God is a DJ
This is my church


Точно една година.
Това, което на пръв поглед откривам е че злобата и отчаянието сякаш са намалели в сравнение с "началото".
Cheers.

If I can choose a place to go... it got to be far away from here
Somewhere outside...
And I'm out in a space where nobody else can stay.

15 януари 2006

Angry.

Ама много мразя да ме нападат, без да имам вина.
... и после как съм можела да освирепявам толкова внезапно...
Бля!

12 януари 2006

Fort Minor

Its just like a cigarette,
Its something that I do,
Over and over but between me and you,
Its just like a cigarette,
Nobody's really fooled,
I don't want the truth,
I just wanna feel fuckin cool


Между другото - веднъж и на мен резултата от някакво тестче да ми пасне!

You are a Self-Discoverer

You're not religious, but you've created your own kind of spirituality.
Introspective and thoughtful, you tend to look inward for the divine.
You are distrusting of all forms of organized religion.
You especially dislike religious gurus and leaders, who you feel are charlatans.

10 януари 2006

Работа :)

Ето какво намерих в мейла си сутринта:)

"From: Casper
Date: 09-Jan-2006 22:12
Subject Работа

Внимание!!!
Има опасен вирус наоколо. Нарича се РАБОТА. Ако получите РАБОТА от колегите си, шефа или някой друг по електронната поща или по какъвто и да е друг начин, НЕ Я ДОКОСВАЙТЕ!

Този вирус ще заличи напълно личния ви живот. Ако влезнете в съприкосновение с РАБОТА облечете си якето, вземете няколко добри приятели и отидете право в най-близкия пъб.

Поръчайте противоотрова, известна като БИРА (аз мисля че според сезона, може и червено вино да свърши работа...). Повтаряйте поемането на противоотровата, докато РАБОТА бъде напълно елиминирана от вашата система.

Препредайте това съобщение незабавно на поне 5 приятели. Трябва да осъзнаете, че ако нямате 5 приятели, това означава, че вече сте инфектирани и че РАБОТА вече контролира вашия живот.

Помнете, този вирус е смъртоносен!"

По принцип това с препращането не ми е навик и "не ме кефи". Но мейла си е весел хехех;)

07 януари 2006

В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки...

Мдам... цигари! Ето това е думата, която ми се мотае из главата от сутринта. Оказва се, че докато съм на работа някак по-малко мисля за тях, отколкото сега, когато си седя в къщи. Всъщност точно поради тая причина не мога да си намеря място и гледам да съм в постоянно движение. Ужасноооо е!
В джоба си разнасям едно Орбит дропс и си смуча... залъгвам се уж. А през седмицата с единия ми колега си менкахме лукчета и теменужки... Смешна история:) Мислим дали да не пробваме със слънчоглед, макар да е супер селска проява да чоплиш семки на работа. Кво пък... Само да спра да мисля за пустите му цигари! Цел No1 ми е да си впрегна ината в нещо градивно - ето, сега е момента. Особено след като се хванахме на бас с Иво, който е по-заклет комин и от мен. Сега ще видим чий инат е по-голям:)

Другото с което се занимавам тия дни е чоплене из бг нет пространството в издирване на свестен цифров фотоапарат за сума до 300-350 лв. За момента май най-много ми допада SONY DSC-S40. Всъщност нямам кой знае какви изисквания - видео със звук, нещо над 3Mpix, възможност за ръчна настройка, малко по-голяма вградена памет. За Sony-то доколкото разбрах допълнителната мемори кард била малко по-скъпа, ама... Уф, абсолютен лаик съм що се отнася въпрос до такъв тип техника. Ако случайно от тук мине някоя по-разбираща душа - да вземе да даде някаква идея ли...

ПУШИ МИ СЕЕЕЕ!

04 януари 2006

Спирам цигарите!

С тия нови цени дето ги наслагаха...
Е няма да стане! За нищо на света няма да давам по 80-90 лв. на месец за цигари! Могат да ме цункат по гзА... Сиктир!
Целия офис сме се захванали с тази ... хм... да я наречем "здравословна" кауза. Силно се надявам да успеем :)
Малей... кутия на ден махах до сега... Навиците са голямо нещо, дано успея да се отърва от този!

sis (08:40) : найш ли ко... вчера съм изпушила само 2 цигари...
sis (08:41) : ще ги спра... маа им! няма да давам по 80 лева на месец с тия нови цени, па ку ще да пукна.
sis (08:41) : сега съм си казала, че свърши ли ми тази кутия /в момента в нея има 9 цигари/ и... тотален край!
мрЪнмот (08:42) : а дано де ;)
мрЪнмот (08:44) : ку си купиш друга штъ смажа ;р
sis (08:44) : дуре, ще го имам предвид ;р

Ето, имам си и от кого да се плаша, в случай, че пак припаля ;р

02 януари 2006

Again... the same

Яд ме е на себе си. Понякога ми иде наистина да си заблъскам главата в стената и да крещя "Защо?!?", да я блъскам тая моя глава до момента, в който изкопча някакъв отговор от нея.
Не понасям самовлюбени хора. Не понасям тези, които се самоизтъкват по възможно най-грубия начин. Не понасям хора с капаци на очите, които слагат всичко под един знаменател. Не понасям грубия език. Не понасям и крайностите /позволени са само в определени ситуации/. Бррр... и стигне ли се до реплика от рода на:

[10:58:52pm] (Pass) ю'р идиът :)
[11:00:20pm] (@Don) nope technicaly you're the idiot
[11:00:50pm] (Pass) нда мси
[11:00:54pm] (@Don) because you are jealous
[11:01:16pm] (@Don) everybody wants to be a man
[11:01:36pm] (@Don) but face it it's not possible, somehow the nature fucked you to be a woman
[11:01:42pm] (@Don) so get used to it
[11:01:49pm] [@around`] енд ю нийд ъс...
[11:01:55pm] [@around`] со... ю ар идиът
[11:01:55pm] (@Don) for sex
[11:02:51pm] (@Don) za poreden pyt dokazax, che jenata e neobxodimo ZLO!
[11:03:45pm] (@Don) jenite sa xubavo neshto, dokato ne zapochnat da mislqt, togava samo vgorchavat myjkiqt jivot:)

Неее, няма да му кажа нищо.

Offspring - Self Esteem.mp3

01 януари 2006

Vanilla Sky

Не ми се разказва за посрещането на Нова година - нищо различно от друг път: познати, пиене, хапване, танци до 6 сутринта...

Преди малко изгледах Vanilla Sky с Том Круз, Камерън Диаз,Кърт Ръсел и Пенелопе Круз - определено никой от изброените не попада сред любимците ми, НО... филма разтърсва. Знам, знам че е стар, знам че излезе още 2001 година, но така и не се наканвах да го изгледам. Е, сега съм толкова впечатлена, че мога само горещо да го препоръчам на всички. От оня тип филми е, които след като изгледаш ти оставят доста въпроси, над които да мислиш. Сложен е, объркан и оплетен, но въздействащ. МНОГО!

"Спомняш ли си какво ми каза веднъж?
Че всяка отминаваща минута...
е потенциален шанс да преобърнеш целия си живот."