My blog has moved! Redirecting…

You should be automatically redirected. If not, visit SISKATA.NET and update your bookmarks.

13 ноември 2005

"Адвокат на Дявола"

Преди броени минути по Нова ТВ даваха един от любимите ми филми - "Адвокат на Дявола". Гледах го за 4ти път. И бих могла веднага да го изгледам пак. Имам си любим момент в самия край на филма - монолога на Дявола:
"Целият ни живот е като торба с тухли - за да се отървеш от нея просто я оставяш.За кого да ги нося тези тухли? Заради господ? Заради него? Сега ще ти кажа нещо за нашия Бог. Той обича да гледа. Обича и да се шегува... Помисли само... Дава на човека инстинкти - прекрасен дар наистина, но какво прави след това? Кълна се, че за свое забавление, за свое собствено космическо безчувствено забавление Той създава забранителните правила и всичко останали спънки, които ни съпътстват. Негово дело е и най-големият майтап на Вселената: гледай, но не пипай; пипай, но не опитвай; опитвай, но не гълтай! И докато ние се опитваме да спазваме тия правила, Той си съдира шибания задник от смях. Господ е темерут! Тои е съдист! Нещо като гаден хазяин... И да го призовавам на помощ? Да го боготворя??? НИКОГА!!!!!"
От първия път, в който чух/прочетох това, та до момента - винаги настръхвам. Вероятно, защото това е и "моята истина". Не вярвам в Него... преди две години и половина тотално спрях да го зачитам... Сега понякога за "свое собствено космическо и безчувствено забавление" АЗ го плюя... Знам, че сигурно звучи ужасно, но е факт, че така усещам нещата.

Няма коментари: